سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مهندسین برق باید بدانند

صفحه خانگی پارسی یار درباره

معایب فیبر نوری

معایب فیبر نوری :

-1 از فیبر نوری فقط می توان برای انتقال اطلاعات آن هم به صورت شعاع های نوری استفاده کرد و نمی توان برای انتقال الکتریسیته استفاده نمود.
-2 اتصال دو فیبر نوری به یکدیگر بسیار مشکل و وقت گیر می باشد و نیاز به دانش فنی خاص خود دارد.
-3 نمی توان چند شعاع نوری را به طور همزمان انتقال داد.

 

موارد استفاده فیبر نوری:

 

به طور کلی از فیبر نوری در شبکه های اطلاع رسانی و در بعضی دستگاه های پزشکی ،اندازه گیری ،هواپیماهای پیشرفته، سیستم های کنترلی و ابزار دقیق استفاده میشود.

 

چگونگی رفع ایرادات و نقایص خطوط فیبر نوری:

در صورت بروز مشکل، این خطوط با دستگاه خاصی تست شده و محل قطعی به وسیله ی دستگاهی به نام فیوژن به هم متصل میشود.

 

سیستم های مخابرات فیبر نوری:

گسترش ارتباطات و راحتی انتقال اطلاعات از طریق سیستم های انتقال و مخابرات فیبر نوری یکی از پر اهمیت ترین موارد مورد بحث در جهان امروز است. سرعت دقت و تسهیل از مهمترین ویژگی های مخابرات فیبر نوری می باشد. یکی از پر اهمیت ترین موارد استفاده از مخابرات فیبر نوری آسانی انتقال در فرستادن سیگنال های حامل اطلاعات دیجیتالی است که قابلیت تقسیم بندی در حوزه زمانی را دارا می باشد. این به این معنی است که مخابرات دیجیتال تامین کننده پتانسیل کافی برای استفاده از امکانات مخابره اطلاعات در پکیجهای کوچک انتقال در حوزه زمانی است.برای مثال عملکرد مخابرات فیبر نوری با توانایی 20 مگا هرتز با داشتن پهنای باد 20 کیلو هرتز دارای گنجایش اطلاعاتی 0.1% می باشد.
امروزه انتقال سیگنالها به وسیله امواج نوری به همراه تکنیکهای وابسته به انتقال شهرت و آوازه سیستم های انتقال ماهواره ای را به شدت مورد تهدید قرار داده است. دیر زمانی ست که این مطلب که نور می تواند برای انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار گیرد به اثبات رسیده است و بشر امروزه توانسته است که از سرعت فوق العاده آن به بهترین وجه استفاده کند.
در سال 1880 میلادی الکساندر گراهام بل 4 سال بعد از اختراع تلفن موفق به اخذ امتیاز نامه خود در زمینه مخابرات امواج نوری برای دستگاه خود با عنوان فوتو تلفن گردید. در 15 سال اخیر با پیشرفت لیزر به عنوان یک منبع نور بسیار قدرتمند و خطوط انتقال فیبر های نوری فاکتور های جدیدی از تکنولوژی و تجارت بهتر را برای انسان به ارمغان آورده است.
مخابرات فیبر نوری ابتدا به عنوان یک مخابرات از راه دور قرار دادی تلقی می شد که در آن امواج نوری به عنوان حامل یک یا چند واسطه انتقال استفاده می شد. با وجود آنکه امواج نوری حامل سیگنالهای آنالوگ بودند اما سیگنالهای نوری همچنان به عنوان سیستم مخابرات دیجیتال بدون تغییر باقی مانده است. از دلایل این امر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1) تکنیکهای مخابرات در سیستم های جدید مورد استفاده قرار می گرفت.
2) سیستم های جدید با بالاترین تکنولوژی برای داشتن بیشترین گنجایش کارآمدی سرعت و دقت طراحی شده بود.
3) انتقال به کمک خطوط نوری امکان استفاده از تکنیکهای دیجیتال را فراهم می ساخت. این مطلب نیاز انسان را به دسترسی به مخابره اطلاعات رابه صورت بیت به بیت پاسخگو بود.

* توانایی پردازش اطلاعات در حجم وسیع: از آنجایی که مخابرات فیبر نوری دارای کارایی بالاتری نسبت به سیمهای مسی سنتی هستند بشر امروزی تمایل چندانی برای پیروی از سنت دیرینه خود ندارد و توانایی پردازش حجم وسیعی از اطلاعات در مخابره فیبر نوری او را مجذوب و شیفته خود ساخته است.

*آزادی از نویز های الکتریکی: بافت یک فیبر نوری از جنس پلاستیک یا شییشه به دلیل رسانندگی انتخاب می شود. در نتیجه یک حامل موج نوری میتواند از پتانسیل موثر میدانهای الکتریکی در امان باشد. از قابلیت های مهم این نوع مخابرات می توان به امکان عبور کابل حامل موج نوری از میان یک میدان الکترومغناطیسی قوی اشاره کرد که سیگنالهای نام برده بدون آلودگی از پارازیت های الکتریکی و یا سیگنالهای مداخله گر به حد اکثر کارایی خود خواهند رسید.

مفصل های فیبر نوری:

مفصل ها خواص عایقی بسیار خوب, برای محافظت نقاط اتصال کابل های فیبر نوری در برابر شرایط نامساعد محیط ایجاد می کنند استفاده از درزگیر های سیلیکونی جهت آب بندی مفصل, قابلیت اطمینان عملکرد آن را در مدت طولانی تضمین می کند. دو یا سه دریچه ورودی کابل در هر انتهای این مفصل ها وجود دارد. این مفصل ها به گونه ای طراحی شده اند که کمترین فضای ممکن را اشغال کرده و وزن بسیار کمی دارند.

کاربردها:

قابل استفاده در :

شبکه های مخابراتی
شبکه های محلی
شبکه های CATV
در محیط باز و بسته
به صورتهای هوایی, کانالی و خاکی

مفصل های FOC در سه نوع قابل ارائه هستند:

FOC M - Medium
FOC S - Small
FOC SS - Super Small

قطعات موجود در مفصل ها:

هر کدام از قطعات بنا به نوع مفصل به تعداد مورد نیاز در مفصل ها وجود دارد.

جدول مشخصات فنیمفصل ها

مفصل های فیبرنوری FOC از کمپانی NWC:

مزایای استفاده از مفصل فیبر نوری FOC:

- عدم استفاده از تیوپ حرارتی در گلویی مفصل. زیرا تیوپ های حرارتی گلویی مفصل در اثر تابش نور خورشید از بین می روند که این نوع مفصل ها از بروز چنین مشکلاتی مبرا بوده و به وسیله نوارهایی که از جنس سیلیکون آب بندی می گردند ضمن کارآرائی بالا حتی در محیط هائی با آلودگی نفتی, مقاوم می باشند و این خصوصیت در این نوع مفصل منحصر به فرد است.

- قابلیت باز و بسته شدن مکرر مفصل بدون نیاز به لوازم اضافی از خصوصیات ویژه این نوع مفصل است به طوری که تا 4 مرتبه باز و بسته شدن, هیچگونه لوازم اضافی احتیاج نداشته و تنها نیاز به تجدید گریس سیلیکون به روی نوارهای آب بندی دارد.

- فضای کافی درون مفصل با وجود حجم و وزن کم آن امکان استفاده آسان را برای کاربر ممکن ساخته همچنین در صورت نیاز به تعمیر به راحتی این امر صورت خواهد گرفت.

- استفاده از نگهدارنده های قوی برای کابل که امکان جدا شدن کابل را از بین می برد. (کابل در داخل مفصل در سه نقطه محکم می گردد.)

- آب بندی فوق العاده مفصل این امکان را به ما می دهد که تا Bar 6 هوا را وارد مفصل نماییم و کوچکترین مشکلی در این خصوص ایجاد نشود.

- قابلیت استفاده از گلویی های متفاوت برای ورود و خروج چند کابل به انتخاب مصرف کننده, که سبب می گردد مفصل در انشعابات تا سه کابل ورودی و سه کابل خروجی کارایی داشته باشد.

- استفاده از بدنه مقاوم باعث گردیده این نوع مفصل در اثر فشار و ضربه مقاومت قابل ملاحظه ای داشته و آن را در مقابل حوادث ایمین می سازد.

- پیچ ها و کلیه قطعات فلزی خارجی مفصل از جنس استیل بوده و این امر سبب مقاومت زیاد آن در برابر خوردگی می گردد.

- استفاده از کاست های مخصوص با شکاف های عمیق که امکان را به ما می دهد در صورت استفاده از کریمپ حرارتی در هر شکاف دو اتصال قرار گیرد و از کاست 6 کور برای کابل 12 کور استفاده نماییم که خود عامل بسیار موثری در کاهش قیمت خواهد بود.

- استفاده از یک نوع مفصل برای مصارف کابل های هوایی, خاکی و کانالی که خود عامل موثری در انتخاب مفصل می باشد.

- داخل این نوع مفصل به تعداد مورد نیاز کریمپ حرارتی قرار داده شده است. برای استفاده در نصب هوایی بنا به درخواست, قطعه ای فلزی در کیت مفصل قرار خواهد گرفت تحت عنوان SUPPORT BRACKET که امکان نصب در حالات مختلف را به وجود خواهد آورد.

مفصل های نوع DOME:

این مفصل ها خواص عایقی بسیار خوبی برای محافظت نقاط اتصال کابل های فیبر نوری در برابر شرایط نامساعد محیط ایجاد می کنند. استفاده از درزگیرهای سیلیکونی به جهت آب بندی مفصل, قابلیت اطمینان مفصل را در مدت طولانی تضمین می کند. این مفصل ها به گونه ای طراحی شده اند که کمترین فضای ممکن را اشغال کرده و وزن بسیار کمی دارند.

مشخصات مفصل:

وزن:  Kg 2
ابعاد: L*W*H  - 174*211*522
تعداد دریچه ها : 6

قابل نصب :

به صورت عمودی و افقی
بر روی تیر
داخل حوضچه
بر روی سیم گارد

انواع قطعات مفصل:

Hanger - Adapter Arial / Manhol
Silicagel 
Heat Shrinkable Tube 
Silver Foil Tape 
Protection Tube 
Cable Tie 
Cleaner 
Sand Paper

از هر قطعه به تعداد مورد نیاز در مفصل وجود دارد.

کاست های فیبر نوری:

این کاست ها از مواد ترموپلاستیک ساخته شده و اتصال بین رشته های فیبر نوری از طریق شیارهای (Slit) تعبیه شده در آن صورت می گیرد.

قابل استفاده در:

شبکه های مخابراتی
شبکه های محلی
شبکه های ارتباطی
شبکه های CATV

قطعات فیبر نوری:

قطعات فیبر نوری عبارتند از :

کانکتور های فیبر نوری
آداپتورهای فیبر نوری
پیکتل و پچ کورد
روکش های حرارتی فیبر نوری
پانل های توزیع فیبر نوری

کانکتور های فیبر نوری:

خصوصیات و مزایا :

تایید شده بوسیله استانداردهای  Bellcore, IEC, JIS C5973
طراحی شده برای انواع کابل با قطرهای متفاوت
موثر در افزایش قابلیت کارکرد فیبرهای نوری
دارای انواع مختلف شامل SC, FC, ST, LC, MU, MT-RJ, BICONIC, E-2000

قابل استفاده در:

شبکه های مخابراتی
شبکه های محلی
شبکه های ارتباطی
شبکه های CATV

آداپتورهای فیبر نوری:

خصوصیات و مزایا:

تایید شده بوسیله استانداردهای Bellcore, JIS, IEC
مناسب برای انواع مختلف کابل
دارای روکش های بسیار ظریف ( زیرکونیم و برنز)


درارای انواع MU, LC, ST, FC, SC و شامل انواع آداپتورهای تبدیلی مانند:
SC-ST    SC-FC   ST-FC   ST-ST

کاربردها:
قابل استفاده در:

شبکه های مخابراتی
شبکه های محلی
شبکه های ارتباطی
شبکه های CATV

روکش های حرارتی فیبر نوری:

خصوصیات و مزایا:

سایز این روکش ها در اثر حرارت تا سایز مورد نظر کاهش می یابد.
در انواع سینی های اتصال ( Splice tray ) قابل استفاده هستند.
مقاومت بسیار خوب در برابر رطوبت دارند.

قابل استفاده در:

شبکه های مخابراتی
شبکه های محلی
شبکه های ارتباطی
شبکه های CATV

پانل های توزیع فیبر نوری:

خصوصیات و مزایا:

مناسب برای انواع کابل های فیبر نوری
قابلیت محافظت خوب از کابل ها
توانایی توضیع فیبرهای نوری به بهترین نحو

قابل استفاده در:

شبکه های مخابراتی
شبکه های محلی
شبکه های ارتباطی
شبکه های CATV

دارای انواع مختلف از جمله:

Drawer type 
Fixed type
Swing out type

انتقال با فیبرنوری:

این تجهیزات شامل تسهیم کننده ها و تقسیم کنندها صدا و تصویر و دادها و انتقال بوسیله فیبرنوری با کیفیت بالا تا فواصل 50 کیلومتر جهت کاربردهای مختلف طراحی شده است.

خط نوری 34: تجهیزات انتقال خط نوری  34 مگابیت جهت تبدیل و ارتباط  سیگنال E3 توسط دو زوج فیبر نوری.

ماکسنوری34:تسهیم کننده رده سوم 2/34 مگابیت بر ثانیه با تجهیزات انتقال نوری مطابق استاندارد E3.

ماکس نوری40: تسهیم کننده 40 سونار با تجهیزات انتقال نوری جهت تبدیل و ارتباط سونارهای زیر دریائی  و نظارت کنترل آنها از طرف خشکی .

ماکس نوری16: تبدیل 16 سیگنال انالوگ صدا به گروهای دیجیتال و تسهیم کردن آنها و سپس انتقال بوسیله فیبر نوری.

تصویر دیجیتال SDI/ASI: تجهیزات انتقال سریال تصویر دیجیتال بوسیله فیبر نوری مطابق با توصیه ITUR.

پیک تصویر 4 : سیستم اف ام نوری جهت تامین ارتباط پیش از 50 کیلومتر 4 صدا ویک تصویر آنلوگ با کیفیت بالا

توزیع کننده فیبر نوری : توزیع حداکثر 18 اتصال فیبر از یک کابل نوری بوسیله این توزیع کننده امکانپذیر میباشد.

کارت اینترنت فیبر نوری :

شاید تا حالا در تبلیغات ISP ها دیده باشید که نوشته اند کارت تلفن یا اینترنت فیبر نوری !!! شاید بیشتر این اسم یک نوع اغراق باشد . چرا ؟ برای اینکه برای شما که کاربر Dial-UP اینترنت هستید اینکه فیبر نوری در اسمش باشد یا نباشد فرقی ندارد ! آن چیزی که برای شما مهم است خطوط دیجیتال و یا E1 است که باعث میشود کاربر حداکثر با سرعت K 56 به اینترنت متصل شود . در حقیقت این E1 یک پروتکل ارسال و دریافت اطلاعات به صورت دیجیتال بر روی خطوط ارتباطی باشد . در این پروتکل 32 کانال K 64 وجود دارد که کانالهای 1 و 17 جهت سنکرون سازی و ارسال اطلاعات مربوط به Signalling می باشد و بقیه 30 کانال همان کانال هایی هستند که ارتباطات شما که به اینترنت وصل می شوید در آنها شکل می گیرد .
این خطوط E1 به چندین طریق امکان انتقال به سمت سرویس دهنده اینترنت از طرف مرکز تلفن را دارند . شاید راحت ترین راهش این است که با استفاده از یک ارتباطMb 2 توسط یک جفت DSL Modem بر روی  خطوط سیم مسی  در فواصل کم یک خط E1  منتقل شود . اما هنگامیکه مسافت بالا برود و یا تعداد خطوط E1 که سرعت هر کدام Mb2 است زیاد شود شاید در آن صورت استفاده از خطوط مسی برای انتقال اطلاعات نه از نظر هزینه به صرفه باشد و نه از نظر فنی امکانپذیر باشد . در این حالت با استفاده از یک ارتباط فیبر نوری و نصب دستگاههای Transmission بر روی آن مانند SDH و یا PDH امکان انتقال چندین E1 همزمان و در مسافت بالا امکان پذیر خواهد بود . بنابراین عملا برای کاربری که به اینترنت وصل می شود تفاوتی به وجود نمی آید و فقط برای ISP تفاوت وجود دارد .